Vuoden Viini 2015

Durius Tempranillo 2011

Syvän ruskehtavanpunainen, hieman kehittynyt täyteläinen viini, jonka runsaassa ja rehevässä tuoksussa on nahkaa, paahteisuutta ja kuivattua hedelmää. Moniulotteinen maku vastaa tuoksua. Erinomaisen hinta/laatusuhteen viini, jossa on pehmeät tanniinit ja pitkä jälkimaku.

Faktat

Kilpailusarjat 01-2015 — Euroopan punaviinit, hinta alle 11 euroa
Palkinto Kulta Viinityyppi
Viinimaa ja tuottaja , Vuosikerta Maahantuoja
Rypäleet Pakkaustyyppi Hinta 9.97 €
Alko 407397 / Alkon perusvalikoima
Durius Tempranillo 2011
Vuoden Viinit 2015 Platina

13 kommenttia artikkeliin “Durius Tempranillo 2011

 1. Puolisoni osti eilen Durius tempranillo -viiniä. Totesimme molemmat, että viini oli etikkaista, terävää ja todella pahaa. Millä argumenteilla tällainen viini on valittu vuoden viiniksi?

  Vastaa
  • Jari-Pekka Auterinen

   Voisiko sinun Durius yksilö ollut viallinen? Varsinkin kommenttisi etikkaisuudesta viittaavat pilaantuneeseen pulloon. Durius voitti selvästi oman sarjansa, Euroopan punaviinit, hinta alle 11 euroa. Vuoden Viinit kilpailun sääntöjen mukaan Vuoden Viinin tittelin voittaa viini, joka erottuu sarjansa voittajana selvimmin toiseksi tulleesta.

   Vastaa
 2. Joku vuosi sitten ostin melko usein Duriusta. Sitten kohtasin viallista viiniä. Nyt kokeilin uudelleen vuoden viini -valinnan takia. Ihan kohtalainen viini (2012) hintaluokassaan tuntuu olevan.

  Vastaa
 3. Edward Nyrkkirauta

  Duriusta on tullut juotua satunnaisesti vuodesta 2008 lähtien, mutta eilinen vuoden 2012 pullo oli ehdottomasti heikoin esitys tähän mennessä.

  Maku ei ollut yhtä tuhti ja miellyttävä kuin aiemmin ja poissa oli myös lyijykynämäisyys ja lakritsisuus. Viini ei ollut pilalla, mutta maku ei ollut virheetön ja viini oli matkalla etikaksi. Liekö 2012 vuosikerrassa paljon tällaisia pulloja?

  Vastaa
 4. Juhannuksena pihvin kaverina loistava makuyhdistelmä. Viinipulloni taisi olla se ainoa täydellinen vuodelta 2012. En olisi itse ostanut, mutta naapuri suositteli. Suosittelen.

  Vastaa
 5. Jos ihmettelette kitkerää makua niin varmistakaapa ostaessasi ensin, että vuosikerta on varmasti tuo 2011 joka oman sarjansa voitti. Käsittääkseni tuo loppui heti alkuvuodesta jo, ja Alkosta löytyy enää tuota uudempaa 2012 vuosikertaa joka ei todellakaan ole laadultaan vastaavaa. Yhden pullon onnistuin ostamaan tuota, maistui erinomaisen hyvältä. Ja kokeilunhaluisena testasin toisen pullon tuota uudempaa vuosikertaa, joten tiedän mistä puhun.

  Vastaa
 6. Durius Tempranillo pitää ehdottomasti ilmata kunnolla ennen juomista. Maku paranee todella paljon ja viini on hintaansa nähden erinomainen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *