Yli 800 viiniä mukana kisaamassa Vuoden Viini 2022 -tittelistä

Nyt 25. kertaa järjestettävä Vuoden Viinit -kilpailu on jälleen käynnistynyt. Kesään mennessä valitaan yli 800 viinin joukosta parhaat puna-, valko- ja roseeviinit sekä kuohuviinit ja samppanjat. Kilpailussa on 27 sarjaa, joihin viinit on jaoteltu kategorioittain hinnan, maantieteellisen alkuperän, tuotantomuodon sekä pakkauksen perusteella.

Viimevuotiseen tapaan tänäkin vuonna maahantuojien on ollut mahdollista ilmoittaa viini kilpailuun rypälelajikkeen perusteella. Omat sarjansa on avattu Pinot Noir-, Cabernet Sauvignon-Syrah-, Riesling-, Chardonnay- ja Sauvignon Blanc -viineille. Perinteiseen tapaan myös makeat viinit ja väkevöidyt viinit ovat saaneet omat sarjansa.

Myös edullisemmilla viineillä on mahdollisuus pärjätä kilpailussa. Kilpailun voittajaa ei valita absoluuttisesti suurimmalla pistemäärällä, vaan jokaisen tuomarin antamista pisteistä muodostetaan sijaluvut, ja parhaat sijaluvut saanut viini voittaa oman sarjansa. Vuoden Viiniksi valitaan se, joka saamansa sijalukusumman perusteella erottuu selvimmin muiden sarjojen voittajista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *