Vuoden Viinit -kilpailu valitsee luotettavat viinivaihtoehdot

Riippumaton, asiantunteva ja luotettava: Suomen suurin ja tunnetuin viinikilpailu on jo 27 vuoden ajan valinnut parhaat viinit suomalaisille kuluttajille, lähtien aidoista kilpailuasetelmista.

Vuoden viinit -kilpailun arviot syntyvät aina vähintään kahdentoista kokeneen tuomarin yhteistuloksena. Koska kilpailussa mukana olevat viinit jaetaan sarjoihin muun muassa alkuperän ja hinnan perusteella, ja saman sarjan kaikki viinit maistetaan yhdellä kertaa peräjälkeen, syntyy vertailukelpoinen ja luotettava tulos.

Viinituomarin omilla mieltymyksillä ei ole sanan sijaa, kun hän pisteyttää viinit arvionsa perusteella. Arvioon vaikuttavat viinin ulkonäkö, tuoksu ja maku, mutta ennen kaikkea tuomarit huomioivat viinin rakenteen. Jos rakenne on kunnossa, silloin ovat hedelmäisyys, hapot, alkoholi ja tanniinit oikeassa suhteessa. Tältä pohjalta Vuoden Viinit -kilpailun kokeneet tuomarit pystyvät arvioimaan jokaisen kisaan osallistuneen viinin muutamissa minuuteissa, täysin sokkona.

Kilpailun voittajaviiniä ei valita absoluuttisesti suurimmalla pistemäärällä, vaan jokaisen tuomarin antamista pisteistä muodostetaan sijaluvut, ja parhaat sijaluvut saanut viini voittaa oman sarjansa. Vuoden Viiniksi valitaan se, joka saamansa sijalukusumman perusteella erottuu selvimmin muiden sarjojen voittajista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *