Vuoden Viinit 2019 -kilpailussa arvioitiin myös vähäalkoholiset ja alkoholittomat viinit

Ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa Vuoden Viinit –kilpailussa avattiin omat sarjat alkoholittomille viineille, alkoholittomille kuohuviineille ja vähäalkoholisille viineille. Valkoviinipohjaiset ja roseet pärjäsivät näissä sarjoissa parhaiten.

 

Globaalin terveystrendin mukaisesti vähäalkoholiset ja alkoholittomat viinit ovat viime vuosina nousseet myös suomalaisten kuluttajien tietoisuuteen. Tuotteet ovat omiaan tilanteissa, joissa kuluttaja haluaa nauttia viinin kaltaisesta juomasta, mutta vähentää alkoholin määrää joko hiukan tai kokonaan. Valmistusmenetelmien kehittymisen myötä alkoholittomien ja vähäalkoholisten viinien laatu on viime vuosina parantunut merkittävästi, ja tuotteissa on entistä selkeämmin viinimäisiä piirteitä.

Vuoden Viinit –kilpailun tuomaristo maistoi matala-alkoholiset viinit, alkoholittomat viinit ja kuohuviinit omissa sarjoissaan.

Alkoholittomien kuohuviinien kärkeen ylsi saksalainen Barrels and Drums Chardonnay Non-alcoholic Sparkling, hopeaa nappasi Jacob’s Creek Unvined Sparkling, ja kolmanneksi sijoittui Henkell Sparkling Rosé Alkoholfrei.

Alkoholittomissa viineissä valkoviinipohjaiset pärjäsivät tällä kertaa punaisia paremmin, ja voittajakolmikko tuli suurilta kansainvälisesti tunnetuilta tuottajilta, australialaiselta Jacob’s Creekiltä sekä espanjalaiselta Torresilta, joka nappasi kakkos- ja kolmossijat.

Vähäalkoholisten eli alkoholipitoisuudeltaan yli 0,6 mutta alle 10 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävien tuotteiden voittajaksi nousi McGuigan Black Label Moscato, jossa alkoholia on 8,5 t-%. Päivittäistavarakaupassa saatavana oleva B Secco Rosé arvioitiin hopealle, ja kolmanneksi tuli 9-tilavuusprosenttinen Brancott Estate Flight Sauvignon Blanc.

Vuoden Viinit -kilpailun tarkoituksena on edistää viinien tuntemusta kuluttajien keskuudessa sekä edesauttaa viinikulttuurin leviämistä maassamme. Jokaisessa kilpailusarjassa kolmen kärki palkitaan mitalein, lisäksi voidaan jakaa kunniamainintoja. Erikoissarjat ovat viineille, joille halutaan kilpailun kautta tarjota lisää näkyvyyttä. Suhteellisen pienen menekin ja ison sarjojen sisäisen vaihtelun takia ne eivät kuitenkaan kilpaile Vuoden Viini 2019 -tittelistä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *