Vuoden Viini 2024 on Piedemonte Reserva 2018

Espanjalainen Piedemonte Reserva 2018 on tämän vuoden voittaja Vuoden Viinit -kilpailussa.  Navarran alueelta tuleva viini nappasi kolmatta kertaa peräkkäin kultamitalin edullisten eurooppalaisten punaviinien sarjassa. Nyt hattutemppu kruunattiin lisäksi platinamitalilla. 

Piedemonte Reserva jatkaa uskomatonta voittokulkuaan Vuoden Viinit -kilpailussa. Jo viidettä kertaa se on Vuoden Viinit -kilpailussa palkintosijalla, ja pitää nyt hallussaan oman sarjansa kärkipaikkaa kolmatta kertaa peräkkäin. Tällä kertaa ykkössija oli kilpailun tuomariston arvioissa niin selkeä, että se toi viinille myös platinamitalin eli koko kilpailun voiton.

Vuoden Viinit -kilpailussa viinejä arvioi kerrallaan kaksitoista kokenutta tuomaria, jotka eivät tiedä, mitä viinejä kilpailuun on ilmoitettu. Viinit arvioidaan täysin sokkona ja itsenäisesti työskennellen. Piedemonte Reservan hattutemppu kertoo siitä, kuinka voittaja erottuu edukseen muista saman sarjan viineistä.

Bodegas Piedemonte voitti platinaa toista kertaa. Tuottajan Piedemonte Cuatro Tierras 2015 valittiin Vuoden Viiniksi vuonna 2019.

Vuoden Viinit -kilpailun tarkoituksena on edistää viinien tuntemusta kuluttajien keskuudessa. Tämän periaatteen mukaisesti kilpailun voittaja ei ole eniten pisteitä saanut viini, vaan se, joka tuomareilta saamansa sijalukusumman perusteella erottuu selvimmin muiden sarjojen voittajista. Tämä antaa myös edullisemmille viineille mahdollisuuden pärjätä huippuviinejä vastaan, omalla tyylillään ja omassa hintaluokassaan. Piedemonte Reservan hinta Alkossa on 11,98 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *