Vuoden Valkoviini on Schweinhardt Riesling Kabinett Langenlonsheimer Löhrer Berg 2018

Vuoden Viinit -kilpailun valkoviinien parhaimmaksi nousi Schweinhardt Riesling Kabinett Langenlonsheimer Löhrer Berg 2018, joka kilpaili uudessa Riesling-lajikesarjassa. Nahen alueelta Saksasta peräisin oleva viini osoittaa, että suosion huipulla oleva Riesling-rypäle on lajikkeena moniulotteinen, viinejä löytyy kuivasta ja rapsakasta aina hedelmäiseen ja puolimakeaan, mitä tyyliä voittajaviinikin edustaa. 

Vuoden Valkoviiniksi 2021 valitaan se sarjansa voittanut valkoviini, joka saamansa sijalukusumman perusteella erottuu selvimmin muiden valkoviinisarjojen voittajista. Voiton vei tällä kertaa uutuussarjassa Riesling yli 13 euroa kilpaillut Bürgermeister Schweinhardtin viini, jonka hinta on 19,97 euroa.

Vuoden Valkoviini -tittelistä kisasi lopulta 13 finalistia, joista kolme oli Rieslingiä, kaksi Sauvignon Blancia ja kaksi Chardonnayta. Muiden rypälelajikkeet olivat Garganeca, Gros Manseng sekä yhdessä sekoiteviinissä mainittujen lisäksi osana Colombard. Rieslingin vahva suosio näkyi kilpailusarjoissa kauttaaltaan.

Vuoden Punaviini on La Rioja Alta LAT 42 Reserva 2015

Parhaaksi punaviiniksi 11 finalistin joukosta valittiin espanjalainen La Rioja Alta LAT 42 Reserva 2015, joka on valmistettu Tempranillo-rypäleestä. Viini on hinnaltaan 15,90 euroa, ja se edustaa perinteistä riojalaista tyyliä. Viini kilpaili eurooppalaisten keskihintaisten viinien sarjassa, ja erottui tuomareiden arvioinneissa selvimmin muiden punaviinisarjojen voittajista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *