Vuoden Roseeviini on Saint Clair Vicar´s Choice Sauvignon Blanc Rosé Bright Light 2020

Roseeviinien suosio näkyy myös Vuoden Viinit -kilpailussa: kisaan ilmoitettuja viinejä on vuosi vuodelta enemmän, joten roseet arvioitiin nyt neljässä eri sarjassa. Uusi-Seelanti osoitti vahvuutensa myös tällä saralla, sillä Vuoden Roseeviiniksi valittiin Marlborough’n alueelta tuleva Saint Clair Vicar´s Choice Sauvignon Blanc Rosé Bright Light 2020.

Roseeviinit liitetään usein raikkauteen, ne juodaan hyvin viilennettyinä ja yleensä varsin nuorina. Tähän käyttötilanteeseen istuu hyvin Vuoden Roseeviiniksi valittu Saint Clair Vicar’s Choice, joka on tehty Sauvignon Blanc- ja Malbec-rypäleistä.  Huomionarvoista on, että viini on matala-alkoholinen, siinä on alkoholia vain 9,5 %.

Vuoden Roseeviiniksi 2021 valittiin se sarjansa voittanut roseeviini, joka saamansa sijalukusumman perusteella erottuu selvimmin muiden roseeviinisarjojen voittajista. Muut finalistit ja samalla omien sarjojensa kultamitalistit olivat Torres Digno Riesling Rosé 2020, Fontanafredda Solerose Rosato 2019 sekä Les Dauphins Rosé 2020. 

Roseekuohuviinit arvioitiin kahdessa sarjassa hintatason perusteella. Voittaja alle 13 euron hintaluokassa oli Fleurs de Prairie Sparkling Rosé Extra-Sec NVLindauer Special Reserve Rose NV oli puolestaan ykkönen 13 euroa tai sen yli maksavista roseekuohuviineistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *