Luomubarolosta Vuoden Viini 2023 – Viinikilpailun voittajaksi nousi Terre del Barolo Biologico Barolo 2016

Italian Piemontesta peräisin oleva luomuviini Terre del Barolo Biologico vuosikertaa 2016 on valittu Vuoden Viiniksi 2023. Nebbiolo-rypälelajikkeesta valmistetun punaviinin taustalla on kolmensadan pientuottajan muodostama Cantina del Barolo.

Vuoden Viinit -kilpailu on jälleen ratkennut: voittaja on italialainen Terre del Barolo Biologico vuosikertaa 2016. Viini kilpaili sarjassa luomupunaviinit yli 13 euroa, ja sen hinta Alkossa on 33,98 euroa, mikä on DOCG Barolo -viinille varsin kohtuullinen.

Vuosi 2023 oli vanhan maailman eli eurooppalaisten viinien juhlaa. Vuoden Punaviinin ja samalla kilpailun voittaneen Terre del Barolo Biologicon rinnalle Vuoden Roseeviiniksi valittiin itävaltalainen Pfaffl Rose Hasen 2021 ja Vuoden Kuohuviiniksi nousi Wolfberger Celebration Unique Cremant Brut. Vain Vuoden Valkoviiniksi noussut Nugan Dreamer´s Chardonnay 2021 edustaa uutta maailmaa ja tulee Australiasta.

Kilpailussa oli mukana pyöreät tuhat viiniä, jotka jakautuivat muun muassa värin, alkuperän ja hinnan mukaan eri sarjoihin. Tämän vuoden erikoisuutena olivat kotimaiset marjaviinit, joista Vuoden Marjaviiniksi 2023 valittiin Ainoa Aho.

Vuoden Viinit -kilpailu järjestettiin nyt 26. kerran. Kilpailun voittajaa ei valita absoluuttisesti suurimmalla pistemäärällä, vaan jokaisen tuomarin antamista pisteistä muodostetaan sijaluvut, ja parhaat sijaluvut saanut viini voittaa oman sarjansa. Vuoden Viiniksi valitaan se, joka saamansa sijalukusumman perusteella erottuu selvimmin muiden sarjojen voittajista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *