Vuoden Valkoviini 2018 -finaali

9 palkittua viiniä, ilmoitettuja viinejä yhteensä 9 kpl.

Matua Organic Sauvignon Blanc 2017

Viini on vaaleanvihreänkeltainen. Sen voimakkaassa tuoksussa on greippiä, herukanlehteä, nokkosmaista yrttisyyttä ja kypsää karviaista. Viinin avoin maku on kuiva, hyvin hapokas, intensiivinen ja tuoksun kanssa samoilla linjoilla. Tyypillinen uuden maailman Sauvignon Blanc.

Tutustu tarkemmin »

Two Oceans Fresh & Fruity White 2017

Viini on väriltään vaalean vihreäkeltainen. Sen tuoksusta on aistittavissa ruohoa, herukanlehtiä, kypsää omenaa ja yrttejä. Viini on puolikuiva ja hapokas ja kypsän hedelmäinen. Maun aromimaailma seuraa tuoksun viitottamaa linjaa. Viinin hapot ja pieni makeus sekä maun kypsä hedelmäisyys luovat tasapainoisen, helposti lähestyttävissä olevan viinin.

Tutustu tarkemmin »

Saint Clair Pioneer Block Sawcut Chardonnay 2015

Vaalean vihertäväkeltainen viini, jonka runsaassa tuoksussa on kypsiä trooppisia hedelmiä; persikkaa, ananasta ja sitruksia sekä kermaista paahteisuutta. Leveä ja avoin maku on kuiva, miellyttävän hapokas ja toistaa tuoksun aromeita. Hieno, tasapainoinen ja rypäleelle tyypillinen viini, jonka jälkimaku on pitkä ja miellyttävä.

Tutustu tarkemmin »

Anakena Ona Special Reserve Riesling Chardonnay Viognier 2014

Vaalean vihertäväkeltainen viini, jonka tuoksussa on kypsiä etelän hedelmiä, kukkeutta ja kevyttä tammisuutta. Viinin maku on kuiva, hapokas ja kypsän hedelmäinen. Siitä löytyy myös pientä yrttisyyttä ja tammisuutta. Miellyttävä ja tasapainoinen viini, jonka jälkimaku on kypsän eksoottisen hedelmäinen ja kevyen tamminen.

Tutustu tarkemmin »

Torres Santa Digna Riesling Reserva 2016

Vaaleankeltainen viini, jonka tuoksusta löytyy sitruksia, vihreää omenaa, päärynää ja pientä yrttisyyttä. Viinin varsin runsas maku on kypsän hedelmäinen, omenainen ja sitruksinen sekä hennon yrttinen. Viini on kuiva ja tasapainoisen hapokas ja sillä on miellyttävä jälkimaku.

Tutustu tarkemmin »

Cono Sur Organic Sauvignon Blanc 2017

Ohuen vaalean vihertäväkeltainen viini, jonka runsaassa tuoksussa on herukan lehteä, vasta leikattua ruohoa, kypsää omenaa ja sitrusta. Viinin maku on kuiva, hapokas, kypsän hedelmäinen ja toistaa tuoksun aromimaailmaa. Tasapainoinen ja miellyttävä viini.

Tutustu tarkemmin »

Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering

Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering 2014

Vaaleankeltaisen viinin avoin ja rehevä tuoksu on moniulotteinen, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, hunajainen, hennon yrttinen ja hieman pähkinäinen. Viini on kuiva, erittäin hapokas ja sen maussa toistuu tuoksun moniulotteinen aromipaletti. Kypsä hedelmäisyys yhdessä tiukan hapokkuuden kanssa tekevät viinistä maukkaan ja tasapainoisen kokonaisuuden. Hieno tyylikäs viini, jolla on pitkä ja polveileva jälkimaku.

Tutustu tarkemmin »

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2012

Keltaisen viinin tuoksu on moniulotteinen, rehevä ja avoin. Siitä voi löytää mm. mineraalia, sitruksia, kypsiä keltaisia hedelmiä, aprikoosia ja melonia sekä petrolia. Viini on puolikuiva, mutta sen rapsakka hapokkuus tasapainottaa rakenteen harmoniseksi kokonaisuudeksi. Maussa toistuvat tuoksun elementit; kypsät hedelmät, sitrukset, aprikoosi ja meloni sekä selkeä petrolisuus. Tyylikäs ja moniulotteinen viini, jolla on pitkä intensiivinen jälkimaku.

Tutustu tarkemmin »

Hob Nob Chardonnay 2015

Väriltään keltaisen viinin tuoksu on rehevä ja avoin. Siitä voi löytää trooppista hedelmää, keltaista luumua, ananasta, hentoa toffeeta ja nekkua. Viinin maku on kuiva, keskihapokas, runsaan hedelmäinen ja tamminen. Trooppinen hedelmä, hapokkuus ja paahteisuus kannattelevat pitkää jälkimakua.

Tutustu tarkemmin »