Vuoden Punaviini 2017 -finaali

9 palkittua viiniä, ilmoitettuja viinejä yhteensä 9 kpl.


Femar Vini Gran Appasso 2015

Viini on väriltään tumman tiilenpunainen ja kehittynyt.  Viinin syvässä ja hienossa tuoksussa on kehittyneitä aromeja kuten kuivattuja hedelmiä, taatelia, viikunaa ja hentoa mausteisuutta. Täyteläinen maku vastaa tuoksua. Siitä on aistittavissa myös makeanoloista hedelmää ja kypsää kirsikkaa. Viinin rakennetta ryhdittää sopiva hapokkuus ja pehmeät tanniinit. Viini on maukas ja tasapainoinen kokonaisuus.

Tutustu tarkemmin »


Baron de Ley Gran Reserva 2010

Tummanpunaisella viinillä on hieno ja moniulotteinen tuoksu, josta voi löytää tummia marjoja, mausteita, tammea ja paahteisia aromeja. Maultaan viini on täyteläinen ja toistaa tuoksun aromimaailmaa. Kokonaisuutena viini on tasapainoinen ja siinä on erittäin maukas, pehmeä ja pitkä loppumaku.

Tutustu tarkemmin »

Faustino Tempranillo

Viini on väriltään tumman tiilenpunainen. Sen tuoksusta on erotettavissa tummia marjoja, nahkaa, vaniljaa ja tallia. Viinin maku on keskitäyteläinen ja vastaa aromeiltaan tuoksua. Makeanoloista makua ryhdittävät pehmeät tanniinit ja sopiva hapokkuus. Viini on kokonaisuutena tasapainoinen, alkuperälleen tyypillinen ja sillä on pitkä miellyttävä jälkimaku.

Tutustu tarkemmin »


Faustino VII 2014

Tumman tiilenpunaisen viinin tuoksu on selkeän kehittynyt, nahkainen, hieman paahteinen ja tumman marjaisa. Keskitäyteläinen, sopivan hapokas ja kypsän tanniininen maku jatkaa tuoksun linjoilla ja siitä voi löytää myös kuivattuja hedelmiä ja kevyttä mausteisuutta. Tasapainoinen viini, jolla on miellyttävä jälkimaku.

Tutustu tarkemmin »

Greywacke Pinot Noir 2014

Väriltään syvän tiilenpunaisen viinin runsaasta ja tyylikkäästä tuoksusta löytyy mm punaista marjaa, vadelmaa, puolukkaa, kirsikkaa ja hentoa mausteisuutta. Tuoksua vastaava maku on kypsän marjaisa, keskihapokas ja kevyen tanniininen. Hieno ja tasapainoinen, rypäleelle tyypillinen viini.

Tutustu tarkemmin »

Domaine Bousquet Ameri Single Vineyard 2012

Mustanpunaisen viinin voimakkaasta ja runsaasta tuoksusta voi löytää tammen paahteisuutta, kypsiä tummia marjoja, herukkaa ja kirsikkaa sekä suklaata. Tanniininen, hieman kehittynyt ja tuoksua vastaava maku on erittäin täyteläinen, hieman lämmittävä, tasapainoinen ja vivahteikas. Tyylikäs ja miellyttävä viini, jolla on pitkä jälkimaku.

Tutustu tarkemmin »