Euroopan punaviinit, hinta yli 17 euroa

7 palkittua viiniä, ilmoitettuja viinejä yhteensä 35 kpl.

Barolo Giblin 2007

Oranssin tiilenpunaisen viinin rehevä tuoksu on avoin ja moniulotteinen. Kehittyneestä tuoksusta löytyy mm. nahkaa, paahteisuutta, orvokkia ja kypsiä hedelmiä. Täyteläinen, tasapainoinen maku on herkullinen, hieman kehittynyt, tanniininen ja viinissä on hieno rakenne. Tuoksun elementtien lisäksi mausta löytyy marjaisutta ja hentoa yrttisyyttä. Edelleen tiukan viinin jälkimaku on erittäin pitkä.

Tutustu tarkemmin »

Amarone della Valpolicella Classico I Castei 2011

Tumman ruskeanpunaisen viinin moniulotteisesta tuoksusta löytyy kahvia, suklaata, paahteisuutta ja kypsiä makeita marjoa. Tuoksua vastaava rehevä maku on erittäin täyteläinen, sopivan tanniininen ja hapokas. Kypsän hedelmäinen, tasapainoinen viini lämmittää suuta ja sen jälkimaku on pitkä.

Tutustu tarkemmin »

Matsu El Viejo 2012

Tumman punaisen viinin  paahteisesta ja hieman mausteisesta tuoksusta löytyy toffeeta, vaniljaa, tummia marjoja. Rodukas maku on erittäin täyteläinen, tanniininen, paahteinen ja kypsän marjainen. Tasapainoinen viini on vielä nuori ja muutama vuosi kellarointia olisi sille eduksi. Jälkimaku on pitkä ja paahteinen.

Tutustu tarkemmin »

Côte Rôtie Laurus

Tummanpunaisen viinin hienossa tuoksussa on savulihaa, paahteisutta, tummaa suklaata ja marjoja. Täyteläinen rodukas maku on melko tanniininen, moniulotteinen ja sopivan hapokas. Siitä löytyy mm. paahteisuutta, tummaa suklaata, kypsiä marjoja ja mausteita. Viinin rakenne on hieno ja tasapainoinen ja se hyötyisi muutaman vuoden kellaroinnista.

Tutustu tarkemmin »

Ornellaia 2011

Mustanpunaisen viinin uhkeassa, moniulotteisesta tuoksussa on paahteisuutta, tummia marjoa, mausteisuutta ja kypsää luumua. Tyylikäs maku on täyteläinen, melko tanniininen ja moniulotteinen. Siitä löytyy paahteisuutta, mokkaa, tuummaa suklaata ja kypsiä marjoja. Tasapainoisen ja rodukkaan viinin jälkimaku on pitkä ja hieno. Viini hyötyisi muutaman vuoden varastoinnista.

Tutustu tarkemmin »

Barolo Essenze 2010

Tiilenpunaisen, hieman oranssin viinin tuoksu on keskivoimakas ja siitä löytyy nahkaa, orvokkia, hentoa mausteisuutta ja salmiakkia. Täyteläinen maku on melko tanniininen ja tiukan hapokas. Suuta kuivattava, moniulotteinen maku on hieman kehittynyt, nahkainen, hennon mausteinen ja orvokkinen.

Tutustu tarkemmin »

Gabriel Meffre Laurus Côte Rôtie

Väriltään viini on tumman punainen ja kehittynyt. Tyylikkäässä tuoksussa on punaisia marjoja, savua ja havumetsän aromeja. Keskitäyteläisen, keskitanniinisen ja alueelle tyypillisen viinin maku on marjaisa ja vastaa tuoksun aromeja. Viini on tasapainoinen ja sen loppumaku on pitkä.

Tutustu tarkemmin »