Kukkula Aatto 2014 voitti Vuoden Viinit 2020 –kilpailun

Kalifornialainen punaviini Kukkula Aatto 2014 korjasi tällä kertaa potin Vuoden Viinit –kilpailussa ja valittiin sekä vuoden punaviiniksi että koko kilpailun voittajaksi.  Vuoden paras valkoviini on Eroica Riesling 2017, vuoden kuohuviini Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Millésime 2008 ja vuoden rosée Mud House Sauvignon Blanc Rosé 2019.

Yli kaksikymmentä vuotta viinejä arvioinut Vuoden Viinit -kilpailu on jälleen saatu päätökseen, ja voittajat noin 900 viinin joukosta on valittu. Suomalaistaustaisen Kevin Jussilan Kukkula-viinit erottuivat ylitse muiden vieden kulta- ja hopeasijat sarjassa uuden maailman punaviinit yli 18 euroa. Koko kilpailun voittajaksi nousi Kukkula Aatto 2014, joka on nimetty tuottajan isän mukaan.

Kuinka eri hintaiset ja -tyyliset viinit voidaan arvioida tasapuolisesti?

Vuoden Viinit -kilpailussa voittajaksi valitaan viini, joka tuomareilta saamansa sijalukusumman perusteella erottuu selvimmin muiden sarjojen voittajista. Viinit arvioidaan täysin sokkona. Voittajaksi voi yhtä hyvin nousta edullinen tai huippuviini, kuten kävi tällä kertaa. Kukkula Aatto 2014 on hinnaltaan 61,99 euroa.

Kilpailun tuomariston muodostaa yli 20 henkilön ryhmä erittäin kokeneita maistajia. Raadissa on kerrallaan 12-14 tuomaria, jotka tietävät etukäteen viineistä vain sarjan.

Jokaisessa kilpailusarjassa palkitaan kolme parasta eli jaetaan kulta-, hopea- ja pronssimitalit. Lisäksi voidaan jakaa sarjan koosta riippuen muutamia kunniamainintoja. Sarjojen voittajista valitaan vielä erikseen Vuoden Punaviini, Vuoden Valkoviini ja Vuoden Kuohuviini, joka voi olla myös samppanja. Vuoden Valkoviini on yhdysvaltalainen Eroica Riesling 2017, ja Vuoden Kuohuviini jo toista kertaa peräkkäin Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Millésime Champagne Brut 2008. Myös roséesarjassa on tuttu voittaja, mutta uutta vuosikertaa oleva Mud House Sauvignon Blanc Rosé 2019.

Vuoden Viinit -kilpailun tarkoituksena on edistää viinien tuntemusta kuluttajien keskuudessa sekä edesauttaa viinikulttuurin leviämistä maassamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *