Erikoissarjoissa maistettiin monenlaisia juomatyylejä

Vuoden Viinit –kilpailu avasi vuosi sitten kilpailun ulkopuoliset erikoissarjat alkoholittomille ja vähäalkoholisille viinijuomille. Tämän vuoden uutuutena oli punaisten natural-viinien sarja, ja jo pitkään erikoissarjoissa on arvioitu väkevöityjä ja makeita viinejä.  

Vuoden Viinit –kilpailun tuomaristo arvioi nyt ensimmäistä kertaa natu-viineiksi kutsuttuja alkuviinejä omassa sarjassaan. Kultaa nappasi espanjalainen Bobal-rypäleestä tehty Neleman Bobal 2017, hopealle nousi italialaistuottaja Tenuta Cocci Grifonin Merlo Sangiovese Organic Natural Red 2018, ja pronssille ylsi Hermanos Lurton Non Sulfite 2018.

Makeiden viinien sarjavoittaja oli Vuoden Viinit -kilpailussa aiemminkin pärjännyt Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese, nyt vuosikertaa 2017, ja hopeasijalle nousi vaihteeksi punainen Domini Veneti Recioto della Valpolicella 2017. Makeaksi viini luokitellaan, jos se sisältää sokeria yli 45g/litrassa.

Punaisten väkevöityjen viinien sarja oli klassikkoportviinien juhlaa, sillä kolmen kärjestä löytyvät sekä Krohn Colheita 1996, Dow’s 10 Year Old Tawny Port että Dow’s Late Bottled Vintage 2012.

Alkoholittomien kuohuviinien kultamitalin nappasi tällä kertaa espanjalainen Codorniu Zero Alcohol Free, ja viime vuoden sarjavoittaja Barrels and Drums Chardonnay Non-alcoholic Sparkling otti hopeaa.  Ruokakaupan viinijuomissa (enintään 5,5 %) parhaimmisto oli samankaltainen kuin viime vuonnakin, kärkisijoilla niin Black Toweria kuin Sangre de Toroakin.

Vuoden Viinit -kilpailun erikoissarjat on tarkoitettu sellaisille juomaryhmille, jotka eivät ominaisuuksiensa vuoksi tai muista kilpailusääntöihin liittyvistä syistä voi osallistua kilpasarjoihin. Tuomaristo arvioi erikoissarjat samoilla periaatteilla ja täysin sokkona kuten kilpasarjatkin, ja sarjojen parhaimmistolle jaetaan samaan tapaan mitalit ja kunniamaininnat. Vuoden viinit -kilpailun tarkoituksena on edistää viinien tuntemusta kuluttajien keskuudessa sekä edesauttaa monipuolisen viinikulttuurin leviämistä maassamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *