Tuomarit 2016

Periaatteena Vuoden Viinit kilpailun tuomareiden valinnassa on, että tunnemme ao. henkilön olevan erittäin kokenut viininmaistaja, jolla saisi mielellään olla viinialan tutkintoja ja myös käytännön kokemusta esim. työskentelystä viinitiloilla/vast. Testaamme kilpailussa päivittäin 70-90 viiniä, jotka tuomareiden on kyettävä analysoimaan ja pisteyttämään. Viinit maistetaan sokkona, tuomarit tietävät vain maistettavan sarjan.

Valtaosa tuomareista on pääkaupunkiseudun Munskänkarna viiniseurojen jäseniä. Pyrimme ottamaan vuosittain mukaan 1-2 nuorehkoa tuomaria, jotta jälkikasvu olisi turvattu. Viiniedustajien palveluksessa olevat henkilöt ovat luonnollisesti jääviä.

Tuomareista 12-14 kerrallaan on arvosteluraadissa. Minimi mukanaolokertojen määrä on kolme. Arvostelupäivän pituus on n. kuusi tuntia lauantaisin tai sunnuntaisin.

Vuoden 2016 kilpailun tuomaristoon kuuluvat seuraavat henkilöt:

Auterinen, Jari-Pekka
Bomansson, Eero